5 Tips om jouw tweedehands interieuritems snel & goed te verkopen

De ideale manier om ruimte te maken in huis (en je portemonnee) voor een make-over, is tweedehands verkopen. Mijn interieur verandert vaak, daarom koop en verkoop ik veel tweedehands. Zo blijft de impact op het milieu en mijn portemonnee beperkt. Benieuwd hoe ik dit aanpak? Lees gauw verder, want ik geef je mijn 5 gouden tips.  

1 Sprankelend schoon

Poetsen is bepaald mijn hobby niet, maar wel een belangrijke stap om goed te verkopen. Eenvoudig te verwijderen vlekken kunnen kopers afschrikken of de prijs omlaag drijven. Zonde, als je goed en snel wil verkopen. Een schoon artikel ziet er niet alleen een stuk aantrekkelijker uit, maar geeft ook een beter beeld van eventuele gebreken. 

2 Style & fotografeer

Tijd om het item een mooi plekje te geven voor de foto. Probeer een contrasterende achtergrond te vinden in huis. Verkoop je bijvoorbeeld een witte lampenkap, zet deze dan bij voorkeur voor gekleurde muur. Zo valt de lampenkap namelijk veel meer op. Heb je nog wat groen in huis? Planten of bloemen brengen leven in het beeld. Voeg tot slot nog iets toe wat een idee geeft van de afmetingen, zoals een stapeltje tijdschriften of een mok. 

Set klaar? Pak je telefoon of camera erbij en maak een paar scherpe plaatjes van het artikel. Foto’s vanuit verschillende hoeken geven een compleet beeld. Is het artikel gemerkt? Zet het merk ook op de foto.

3 Bepaal je prijs

De juiste prijs hangt af de staat van het artikel, de timing en vaak ook van de nieuwwaarde. Zo zal kerstdecoratie weinig opleveren in januari. Wil je er toch snel vanaf? Wees dan bereid om een lager bod te accepteren. Andersom ontstaat er soms een heuse ‘bidding war’ op geliefde artikelen.

De waarde van vintage of antiek is vaak lastiger te bepalen. Mijn advies: kijk eens wat andere verkopers voor soortgelijke artikelen vragen. Besef je wel dat met name specifieke, duurdere items soms langer te koop staan. 

4 Vergroot de vindbaarheid 

Jij bent helemaal klaar to seal the deal, maar je potentiële kopers weten nog van niks. Tijd om een advertentie te plaatsen. Ik gebruik hiervoor vaak lokale kanalen (Facebookgroepen, Nextdoor) voor veel gebruikte artikelen zoals merkloze bloempotten. Verzendkosten of reiskosten wegen namelijk vaak niet op tegen de waarde. 

Verkoop ik een vintage bloempot met merk, dan bied ik deze (ook) aan op Marktplaats. Het gaat dan om een ander type kopers, die vaak bewust opzoek gaan naar een bepaald merk. Extra belangrijk daarom om het merk te vermelden in de advertentie titel, zodat je vindbaar bent. 

Een enthousiaste titel & mooie foto verleidt potentiële kopers om jouw advertentie te bekijken. Die geïnteresseerden overtuig je met de foto’s, een gezellige omschrijving en praktische informatie. Vergeet niet om eventuele gebreken te vermelden. Aan eerlijk verkopen verdien je misschien wat minder, maar geloof mij je beleeft er veel meer plezier aan. Het zal je verbazen wat voor gebreken een ander bereid is te accepteren (voor de juiste prijs). 

5 Seal the deal 

Jouw top advertentie staat online en voordat je het weet meldt de eerste geïnteresseerde zich.. Mijn ervaring is dat je dan het beste meteen kunt reageren. Of je het nu leuk vindt of niet, aan een snelle reactie zijn we inmiddels gewend geraakt. Maak je verkoop rond voor een prijs waar jullie allebei blij van worden en hoppa! Geld in kas voor jouw make-over. 

Wat zijn jouw gouden verkooptips? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s