3x Wat te doen met je oude interieur items?

Na een make-over of opruimsessie blijven er vaak items over die niet meer passen in je interieur. Vaak is er niks mis mee, maar ben je er op uitgekeken. Ik geef je 3 tips hoe je jouw oude items een nieuw leven kunt geven. 

1 Geef het item een nieuwe look 

Vraag jezelf af waarom je het item nog wél zou willen houden. Spreekt de vorm je bijvoorbeeld aan of is het item super comfortabel of praktisch? Een praktische kast, die precies past in jouw ruimte kan bijvoorbeeld lastig te vinden zijn. Een goede reden om hergebruik te overwegen. 

Vraag je vervolgens af wat je tegenstaat aan het item in de huidige staat, vind je de kleur niet meer mooi of staan de poten je tegen? Met kleine veranderingen zoals een likje verf, een andere poot of een ander greepje herken je de oude kast bijna niet meer terug. Het opknappen of veranderen van een oud item wordt ook wel upcycling genoemd. En neem van mij aan: de mogelijkheden zijn eindeloos. 

In mijn eigen interieur hebben er al tientallen items aan moeten geloven. Ik deel deze projecten graag met je op mijn blog, Instagram en Pinterest. Lees bijvoorbeeld hoe ik van een oude kast mijn droom TV meubel maakte.  

2 Verkoop items & verdien wat bij voor je nieuwe interieur

Een goed alternatief voor zélf hergebruiken is verkopen. Smaken verschillen: datgene wat jij niet meer mooi vindt, kan precies zijn wat de ander zoekt. Het is daarom de moeite waard om bruikbare spullen (online) te koop aan te bieden. Zo verdien je gelijk wat bij om de nieuwe look in je eigen interieur compleet te maken. 

Als je een online advertentie plaatst, heb ik een aantal tips hoe je sneller kunt verkopen. Lees daarvoor deze blogpost: 5 Tips om online sneller te verkopen. 

3 Maak een ander blij 

Heb je geen zin of tijd om het items op te knappen of verkopen, maak het jezelf dan makkelijk: geef alles in één keer weg aan een goed doel of kringloopwinkel. Vaak zijn deze instanties ook bereid om de spullen bij jouw thuis op te halen, ideaal!

Je kunt de items ook online (Facebookgroep, Marktplaats of websites zoals gratisaftehalen.nl) of bij de voordeur gratis aanbieden. Zo kunnen anderen die de spullen goed kunnen gebruiken het gratis bij jou ophalen. De regels bepaal jij! Heb je 10 bloempotten en 2 planten te vergeven, vraag dan om alles in één keer op te halen en weer door te geven wat diegene niet nodig heeft. 

Mijn ervaringen met zelf weggeven zijn heel positief, mensen zijn vaak erg dankbaar en geven soms zelfs wat terug zoals een reep chocolade. Het komt wel eens voor dat iemand zijn afspraak vergeet, maar die laat ik het niet verpesten voor de dankbare meerderheid. 

Heb jij nog andere ideeën of suggesties, laat het me weten in de reactie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s