Van oud naar goud

Hoe ik een oude kast omtoverde tot mijn droom TV meubel met webbing (onder de 100 euro)

Hoewel er niks mis was met onze TV hoek, vond ik het wat rommelig en verlangde ik naar rust en opbergruimte. Ik zocht al een tijdje naar een (tweedehands) tv meubel, maar vond niet echt een kant en klaar toppertje. Tot ik een kast vond in de juiste afmetingen met veel potentie. De Marktplaats verkoper wilde hem zelfs thuisbezorgen met zijn aanhanger, perfect! De deal was snel rond en ik kon aan de slag. 

Het dressoir voor de make-over

De woonkamer muur was recent geverfd en ik had nog een blik meubellak staan in dezelfde kleur. Perfect om meer rust te creëren. Ik verfde eerst de gehele kast (inclusief glas) in deze kleur. Daar knapte de kast al lekker van op. 

De meubellak (kleur: Authentic Grey) zit erop

Vervolgens kon ik aan de slag met de details: webbing en messing greepjes. Nieuw webbing op rol bleek een duurdere investering dan verwachting. Ik zocht Marktplaats af en vond oude radiatorpanelen met webbing. Ideaal! Ik sneed het webbing los van de panelen met een mesje en knipte het daarna op maat. De restjes bewaarde ik voor andere kleine projecten. De houten lijsten van de radiatorpanelen gaf ik gratis weg op Marktplaats. Degene die ze kwam ophalen vertelde dat zij ze gaat gebruiken voor het decor van de schoolmusical. 

De webbing radiator panelen

Toen brak er een spannend moment aan: webbing vastlijmen. Online had ik al wat research gedaan naar verschillende lijm, omdat de lockdown winkelen onmogelijk maakte. Bij het openen van de verpakking las ik dat ik een andere variant moest hebben voor verticale toepassingen, oeps! Gelukkig pakte het ook met deze lijm goed uit en hangt alles nog netjes op zijn plek. 

De messing greepjes maken de kast echt af. Ik heb meer messing details en decoratie in de woonkamer en vond het belangrijk om dit materiaal terug te laten komen. 

Nieuwsgierig naar de kosten van dit project? Dit gaf ik uit: 

  • Tweedehands kast 35 euro 
  • Webbing (radiatorpanelen) 15 euro 
  • Meubelgreepjes massief messing 7 euro
  • Contactlijm 7 euro 
  • Meubellak 25 euro (had ik nog)
  • Totale kosten: 89 euro 

Zoals gezegd hield ik nog wat webbing over, dus als je er net zo dol op bent als ik, houd mijn blog dan goed in de gaten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s