Appartement Breda

Appartement | Breda

Het appartement biedt een jong stel een comfortabel thuis, waar ruimte is om geconcentreerd te werken, hun liefde voor koken en bakken te delen en tot rust te komen. De groene en trendy stadse omgeving vormde een bron van inspiratie voor de ontwerpkeuzes. Bestaande interieurelementen vormen een onderdeel van het geheel en geven de ruimte karakter. Er is daarnaast aandacht voor duurzame en praktische keuzes passend bij de natuurliefhebbende bewoners.

Over het ontwerp

Enkele kleine veranderingen in de indeling maken een groot verschil voor de beleving van de ruimte. De keuken is niet langer een afgesloten ruimte, maar vormt het hart van de leefruimtes. De verbinding tussen de leefruimtes wordt versterkt door de plaatsing van het meubilair in de ruimte.
Door de dragende muur gedeeltelijk te behouden, is er een prettige werkruimte ontstaan.

Over het meubilair:
Geliefde interieurelementen zoals de Mid Century Modern eettafel & KitchenAid standmixer zijn geïntegreerd in het ontwerp. De organische vormen van het meubilair doorbreken de strakke basis.

Over de kleuren en materialen:

  • De kleuren en materialen zijn een verbindende factor tussen de ruimtes en maken het ontwerp functioneel, comfortabel en trendy.
  • De lichte basis geeft rust en laat de ruimtes groter lijken.
  • De donker eikenhouten keuken vormt een contrast met de lichte basis.
  • De trendkleuren onverzadigd oranje, roze en zwart zorgen voor een balans tussen de dominante, zuiver rode KitchenAid en minder dominante kleurtinten.
  • In het wollen tapijt komen de kleuren samen, evenals een rustige blauwtint die als koele tegenhanger is ingezet.

Over de verlichting:
Natuurlijke lichtinval kan gefilterd worden met witte jaloezieën en taupe inbetween gordijnen.
Bij de toevoeging van kunstlicht is rekening gehouden met de volgende aandachtspunten: de functies, de natuurlijke lichtinval, het kleur- en materiaalgebruik, de meubelopstelling en interieurelementen die extra benadrukt mogen worden.