Atelierwoning Natuurgebied

Atelierwoning | Natuurgebied

De atelierwoning biedt reizende kunstenaars een inspirerende werk- en verblijfsruimte in een bosrijke omgeving. De dynamische ruimte daagt uit en biedt rust en ruimte. Het sobere karakter van het pand en de rustige, natuurlijke omgeving vormden een bron van inspiratie voor de ontwerpkeuzes. Oude interieurelementen vormen onderdeel van het geheel en geven de ruimte karakter.

Over het ontwerp

Het atelier staat letterlijk en figuurlijk centraal in de atelierwoning. Het is een dynamische, open ruimte met flexibel meubilair zoals werkbanken op wielen. Hierdoor zijn kunstenaars vrij om een prettige werkplek, met uitzicht of juist een egale witte achtergrond, te creëren. De kastenwand biedt opslagruimte voor materialen en benodigdheden, die na gebruik gereinigd kunnen worden in de spoelbak.

Over het meubilair:
De basis van het ontwerp bestaat uit strakke, rechte vormen. De kastenwand annex keuken scheidt eveneens de leefruimtes en het atelier. Het meubilair in de leefruimtes doorbreekt de strakke basis met zijn organische, zachte vormen.

Over de kleuren en materialen:

  • De materialen en kleuren dragen bij een comfortabel, karakteristiek en functioneel ontwerp.
  • Een hoge lambrisering van wit stucwerk waarborgt een goede lichtinval voor het atelier. De bovenzijde van de wanden worden in alle ruimtes bekleed met witgeverfde bakstenen. Andere karakteristieke elementen zoals de houten draagbalken zijn behouden. De historie blijft zichtbaar en verbindt de ruimtes met elkaar.
  • De uitstraling van de betonnen vloer is behouden, maar na isolatie en de aanleg van vloerverwarming opnieuw bekleed met duurzaam marmoleum. Het materiaal is eenvoudig te reinigen en zorgt voor een veilige werkomgeving in het atelier met zijn antislip eigenschappen.
  • Aan het neutrale kleurenpallet, perfect voor het atelier, zijn warme tinten en materialen toegevoegd in de leefruimtes. Zoals een wollen vloerkleed en massief eikenhout.

Over de verlichting:
Het pand beschikt over diverse natuurlijke lichtbronnen waaronder dakramen. De indeling van de ruimtes benut deze natuurlijke lichtinval en geeft uitzicht op de sterrenhemel vanuit het tweepersoons bed.