Hoekwoning Oisterwijk

Landelijke hoekwoning | Oisterwijk

De ruime hoekwoning wordt het nieuwe thuis van een jong stel. Er is ruimte om te ontspannen, om hun passie voor lekker eten en goede wijn te delen en om (tijdelijk) te werken. De warme, landelijke uitstraling van de woning vormde de basis van het ontwerp. Het stoere, landelijke meubilair van het koppel verhuist mee en is geïntegreerd in een rustig ontwerp met een stoer randje. 

Over het ontwerp

De beneden verdieping is ingedeeld in verschillende zones, waarin de eethoek centraal staat. De haard vormt niet langer een scheiding tussen de leefruimtes, maar wordt betrokken bij het geheel. Door de plaatsing van de banken is de zithoek een knusse ruimte geworden. Vanaf de functionele werkplek is er uitzicht op de groene tuin. 

Over het meubilair:
Het bestaande stoere meubilair is in goede conditie en maakt het kopel nog altijd blij. Dit verhuist daarom mee en is geïntegreerd in het ontwerp. Geliefde accessoires krijgen een ereplek in het nieuwe interieur. Het maatwerk wandmeubel zorgt, zonder te overheersen, voor veel extra opbergruimte. Er is een werkplek geïntegreerd in het wandmeubel, waarvan het werkblad in de toekomst verlaagd kan worden. Kinderen kunnen hier dan naar hartelust spelen en knutselen. 

Over de kleuren en materialen:

  • De materialen van de woning en het meubilair passen uitstekend in een stoer, landelijk interieur. Denk aan de grove houten balken, leer en staal.
  • De woning wordt verduurzaamd met vloerisolatie en voorzien van vloerverwarming. Een PVC vloer met houtlook zal de bestaande vloeren vervangen. Dit materiaal laat de warmte van de vloerverwarming goed door en is geschikt voor de keuken. 
  • De lichte, warme basiskleur op de wanden zorgt ervoor dat de open leefruimte een rustige eenheid wordt.  
  • De landelijke, crèmekleurige keuken wordt stoerder door deze zwart te verven. Landelijke greepjes in de kleurtint van de kraan verfijnen de zwarte keuken. 
  • Het stoere zwart wordt ook ingezet om een accent te leggen op de schouw. Daardoor ontstaat er een balans tussen licht, warm en stoer.